InHoReCa  in your country
SRBIJA
Događaji
06.08.2019.

HUMANOST NA DELU

Heba i Nectar sokovi za dobrovoljne davaoce krvi

Kompanija Nectar, lider u preradi voća i proizvodnji voćnih sokova u Srbiji i regionu, donirala je Institutu za transfuziju krvi Srbije velike količine vode Heba i Nectar sokova kako bi dobrovoljni davaoci krvi u Beogradu i širom Srbije mogli da se osveže tokom letnjih meseci. Zaposleni u kompaniji Nectar, takođe, su se odazvali apelu Instituta i organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Kao što naš slogan kaže - Nije svejedno a pogotovo kada vas pozovu da pomognete i zato je kompanija Nectar odlučila ne samo da organizuje akciju među svojim zaposlenima za dobrovoljno davanje krvi već i da donira potrebne količine vode i voćnih sokova. Želimo da ovim gestom damo podsticaj i našim kolegama u drugim kompanijama da pomognu na isti ili sličan način. Kako nam je rečeno u Institutu, tokom letnjih meseci je uvek veliki problem da se nađe dovoljan broj dobrovoljnih davalaca i zato će veliki broj naših zaposlenih širom Srbije biti dobrovoljni davaoci u narednom periodu, ističe Mina Tadić, direktorka korporativnih komunikacija Nectara.

Direktorka Instituta za transfuziju krvi Srbije izrazila je zahvalnost kompaniji Nectar na značajnoj donaciji. Posebno nam je važno što su nam pružili podršku u periodu godine kada je odziv davalaca krvi smanjen zbog sezone godišnjih odmora i visokih temperatura. Svojom donacijom, kao i organizovanjem akcije davanja krvi, zaposleni u kompaniji Nektar pokazali su visok nivo društvene odgovornosti, solidarnosti i humanostia. Nadamo se da će se saradnja i nastaviti, jer unos tečnosti pre i posle davanja krvi je važan deo naše brige o ovim plemenitim ljudima, kaže dr Vesna Mijucić, direktorka Instituta za transfuziju krvi Srbije.

O kompaniji
Za 20 godina kompanija Nectar je ostvarila preko milijardu evra bruto dodate vrednosti u Srbiji, podržala 5.500 radnih mesta u sistemu vrednosti, izgradila preko 30 brendova i apsolutni je lider sa 22% tržišnog učešća na regionalnom tržištu sokova. Nectar veruje da je formula uspeha: biti kompanija koja neguje porodične vrednosti i Nije svejedno filozofiju poslovanja.
Nectar je od svog osnivanja 1998. godine do danas sa istom vlasničkom strukturom – 100% u vlasništvu porodice Radun. Nectar posluje u celom regionu, ima 6 fabrika u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Sloveniji, a u sastavu Nectar grupe posluju osim Nectara, i Heba i Fructal.
-