InHoReCa  in your country
SRBIJA
Događaji
12.12.2019.

NAGRADE

Dodeljene nagrade Turistički cvet 2019.

Turistički cvet je nagrada Turističke organizacije Srbije koja se tradicionalno dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma u Srbiji.

Za nagrade u pet kategorija takmičilo se 78 prijavljenih kandidata, a odabir pobednika vršio je stručni žiri. Od ove godine, u izbor najboljih bila je uključena i internet publika.

Za najbolju turističku organizaciju proglašena je Turistička organizacija Vrnjačke Banje, a za najbolju manifestaciju proglašen je Despot Stefan Lazarević - Just out, dok je priznanje u kategoriji turistička agencija pripalo agenciji Balkan Travel Centar iz Beograda.

U kategoriji najbolji hotel nagradu je osvojio Grand Hotel Tornik na Zlatiboru, a u kategoriji ostali ugostiteljski objekti za smeštaj nagrađen je Nataly Spa - Sokobanja.

Za organizaciju koja je dala doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga izabran je Arheološki park Viminacium, a za pojednica dr Iskra Maksimović, direktor Tvrđave Golubački grad.

Srpskoj filmskoj asocijacij FilminSerbia uručeno je specijalno priznanje za doprinos razvoju turizma.

Za najbolju fotografiju 2019. na temu "Srbija kroz 4 godišnja doba" od 500 kandidata nagradu za najlepšu fotografiju osvojila je Milena Popović.

-