InHoReCa  in your country
SRBIJA
Događaji
14.02.2020.

AKTUELNO

42. Međunarodni sajam turizma u Beogradu od 20. do 23. februara

Pod sloganom „Put pod noge“ od 20. do 23. februara u halama Beogradskog sajma održaće se Međunarodni sajam turizma u Beogradu

Na Beogradskom sajmu nedavno je najavljen i program predstojećeg 42. Međunarodnog beogradskog sajma turizma i pratećih manifestacija.

Na konferenciji su govorili: Danka Selić, generalna direktorka Beogradskog sajma, NJ.E. Amr Alguvejli, ambasador Arapske Republike Egipat u Srbiji, Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Dragan Zečević, koordinator projekta Sajma turizma.

Prema rečima organizatora sajma, ovaj događaj doprinosi razvoju i promociji turizma, a Sajam je ove godine privukao još veći broj izlagača i poslovnih posetilaca.

Danka Selić, generalna direktorka Beogradskog sajma najavila je da će ove godine na Sajmu turizma učestvovati više od 700 direktnih izlagača i suizlagača iz 40 zemalja, a zajedno na sve četiri manifestacije učestvuje više od 900 izlagača.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Egipat.

Dragan Zečević, koordinator projekta Sajma turizma saopštio je da će se prvi put ove godine na sajmu predstaviti Šri Lanka, Slovačka i Kenija.

Tradicionalno, istovremeno sa Sajmom turizma odvijaće se još tri sajamske manifestacije: 11. Međunarodni sajam vina BeoWine, 16. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA i 16. Sajam suvenira “Vidi Srbiju“.

Na ovogodišnjem Sajmu turizma Beogradski sajam nastaviće da realizuje Hosted buyer program i brojne B2B aktivnosti i organizuje dolazak profesionalnih turističkih predstavnika i kupaca iz regiona, Evrope i sveta, koji dugi niz godina uspešno posluju u turizmu. Organizovan u saradnji sa poslovnim partnerima Sajma turizma, Privrednom komorom Srbije i Evropskom mrežom preduzetništva, poslovni B2B portal dostupan je i namenjen registraciji kako izlagača, tako i poslovnih posetilaca i njihovom međusobnom umrežavanju na sajmu, poručuju organizatori.

Radno vreme manifestacije je: četvrtak, 20., petak 21. i subota 22. februar od 10 do 19h i nedelja, 23. februar od 10 do 18h.

Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, a za grupne posete 300 dinara. Cena porodične ulaznice (roditelje sa decom starosti do 16 godina) 800 dinara, dok se parking naplaćuje 200 dinara po satu.

-